Tien jaar
zwemkamp

Het doel van SportstarZ is elke wedstrijd-zwemmer een uitdagende, leerzame en leuke kampervaring te geven. Zwemmers die onze kampen bezoeken bereiken topprestaties door een combinatie van technische en mentale training. SportstarZ is niet voor niets het grootste en meest proffesionele zwemkamp van Europa. Wil jij als wedstrijdzwemmer het allerbeste uit jezelf halen én een onvergetelijke vakantieweek beleven met andere enthousiaste zwemmers? Dan zit je helemaal goed bij SportstarZ.

SportstarZ zwemkamp is een samenwerking tussen een aantal Nederlandse topzwemmers, de beste zwemtrainers en coaches, de meest geavanceerde zwemcentra van Europa. Deze samenwerking vormt een uniek aanbod welke de deelnemende sporter alles biedt om de zwemvaardigheden optimaal te kunnen ontwikkelen.

De SportstarZ-crew wordt gevormd door onze professionele leiding, meerdere ervaren zwemsterren en enthousiaste, gediplomeerde, zwemtrainers. Onze visie is gericht op het verbeteren van de zwemtechniek. Deelnemers worden bij SportstarZ betere zwemmers door een combinatie van technische en fysieke training en geavanceerde technologische ondersteuning.

SportstarZ zwemkamp is er voor iedere wedstrijdzwemmer van 8 tot 18 jaar die gewend is meerdere keren per week te trainen. De deelnemers worden per kampweek ingedeeld op niveau zodat een ieder optimaal kan trainen.

Ten years sportstarz

Naast de zomerkampen zijn er ook TalentZ weken waarin de zwemmers kunnen kennismaken met het leven van een top-zwemmer. De kampen zijn ingedeeld op leeftijd waardoor je zeker weet dat je leuke leeftijdsgenoten zult ontmoeten.

In onze visie is het belangrijk dat je plezier moet hebben in je sport. Alleen als je plezier in de zwemsport hebt, heb je kans op succes. Dus naast serieus trainen is er ook genoeg tijd om nieuwe zwemvrienden te maken en staan er natuurlijk veel leuke recreatieve activiteiten op het programma. SportstarZ is er voor elke jonge wedstrijdzwemmer die het beste uit zichzelf wil halen.

Prestaties
komen met plezier

De zwemmers die aan onze zwemkampen meedoen worden betere zwemmers door een combinatie van technische en fysieke training. Onze visie is erop gericht dat de basis van de zwemsport techniek is. Op jonge leeftijd is het van groot belang dat de juiste techniek goed wordt aangeleerd. De Europese zwemopleidingen zijn van hoog niveau, maar het ontbreekt vaak aan tijd en mogelijkheden om het maximale uit de training te halen. Tijdens onze Summer Camps ligt het accent op het verbeteren van de techniek van de zwemslagen, bij de 3-daagse voor- en najaars Specials ligt de focus echter meer op het starten, keren en stroomlijnen.

Jacco Verhaeren (Olympic Coach)

“Zwemmen bij SportstarZ is een unieke ervaring waarin jonge zwemmers in een perfecte topsport omgeving aan hun techniek en fysieke kwaliteiten kunnen werken. Daarnaast behoort reizen naar en verblijven in een compleet andere omgeving bij sport, ook dat is een mooie leerervaring.”

Persoonlijk
aandacht

Onze trainingsprogramma’s worden met veel zorg samengesteld. Er is veel aandacht voor zwemtechniek waarbij tijdens de Summer Camps alle zwemslagen uitvoerig worden behandeld. Bij SportstarZ werken we samen met topzwemmers en trainers die op het (inter)nationale podium veel ervaring hebben opgedaan. Om optimaal training te kunnen geven hebben we een ruime begeleidingsgroep, hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor individuele aandacht. Met een verhouding begeleider : zwemmer van maximaal 1:7 (talentZ 1:6) ontvangen de zwemmers optimale coaching in alle aspecten van het wedstrijdzwemmen. De totale omvang van de groep kan variëren van 20 tot maximaal 45 deelnemers per week. SportstarZ traint volgens de meest recente trainingmethodiek van het wedstrijdzwemmen.

Op het
droge

Bij het moderne wedstrijdzwemmen komen ook andere aspecten kijken. De deelnemers krijgen droogtraining met core stability oefeningen en door middel van leerzame en leuke spelletjes komt ook de mentale training aan bod.

logo-speedo
logo-sportemotion
logo-omega
KNZB