Turnkamp
Beter presteren

SportstarZ turnkamp is de grootste en meest professionele organisator van zomerkampen in Europa. Het doel van SportstarZ  is om elke sporter een uitdagende, leerzame en mooie kampweek te bezorgen. Beter presteren met SportstarZ.

Groepen en leeftijden
Inschrijven
Turnkamp

SportstarZ turnkamp is een samenwerking tussen een aantal Nederlandse en Belgische  topsporters, de beste gymnastics trainers en coaches, de meest geavanceerde sportcentra van Nederland en België. Onze visie is gericht op het verbeteren van de techniek.

Inschrijven
Locaties
Sportkamp

SportstarZ staat voor kwaliteit. Met de grootste zorg zijn de mooiste locaties geselecteerd voor de sporters om een onvergetelijke sportweek te beleven. Onze sportaccommodaties horen bij de meest geavanceerde sportcentra van de Benelux.

Locaties
SportstarZ
Beter presteren

De Europese turnopleidingen zijn van hoog niveau, maar het ontbreekt nogal eens aan tijd en mogelijkheden om het maximale uit de training te halen. SportstarZ werkt uitsluitend met professionals en op de mooiste locaties. Alleen daardoor kan er daadwerkelijk iets toegevoegd worden aan de trainingen van de eigen verenigingen.

SportstarZ Turnkamp

SportstarZ Turnkamp heeft tijdens deze intensieve trainingsweek alles tot haar beschikking om er een leerzame tijd van te maken. SportstarZ maakt tijdens de trainingen veelvuldig gebruik van mobiele video-ondersteuning. Dezelfde technische ondersteuning van onze nationale toppers. Op deze manier kun je direct terugkijken en zien wat je kan verbeteren. Wil je komen trainen bij SportstarZ dan heb je de keuze uit verschillende top-locaties.

Turnkamp SportstarZ
Turnkamp SportstarZ
SportstarZ
Turnkamp

De deelnemers worden per kampweek ingedeeld op leeftijd en niveau zodat een ieder optimaal kan trainen op zijn/haar eigen niveau. We trainen met een ratio 1:7, dus op elke 7 turn(st)ers 1 trainer! (bij TalentstarZ 1:6 of 1:5)

TalentstarZ Turnkamp

Bij SportstarZ Turnkamp wordt er tweemaal per dag getraind. Onze visie is erop gericht dat techniek de basis van de turnsport is; het is van groot belang dat er op jonge leeftijd de juiste techniek goed wordt aangeleerd. Uiteraard combineert SportstarZ serieus trainen met leuke recreatieve activiteiten, niet voor niets is ons slogan: ‘Prestaties komen met plezier!

Groepen en leeftijden
Turnkamp

SummerstarZ GirlZ Turnkamp

Leeftijdsgroepen: SummerstarZ Turnkamp is voor turnsters van 8 t/m 18 jaar: divisie 2-3-4-5-N1-N2-N3-N4-D1-D2 (of buitenlands vergelijkbaar)

TalentstarZ GirlZ Turnkamp

TalentstarZ Turnkamp is voor turnsters van 12 t/m 18 jaar: eredivisie – div.1- div.2 of div.3 (of buitenlands vergelijkbaar)

SummerstarZ BoyZ Turnkamp

SummerstarZ Turnkamp is voor turners van 8 t/m 18 jaar: divisie 2-3-4-5-N1-N2-N3-N4-D1-D2 (of buitenlands vergelijkbaar)

Informatie
voor ouders

Informatie voor ouders is belangrijk! SportstarZ is het eerste en enige professionele turnkamp van de Benelux. Het belangrijkste voor management en crew is dat uw kind een leerzame, leuke en veilige sportvakantie beleefd. Om dit te bereiken werken wij uitsluitend met goed opgeleid personeel, en KNGU of Gymfed gediplomeerde turntrain(st)ers.

Op de voucher die u ongeveer 2 weken voor vertrek krijgt staat alle belangrijke informatie, routebeschrijving en een locatie telefoonnummer voor noodgevallen.

Voorbeeld van een dagprogramma

 • 07:30 uur opstaan
 • 08:00 uur ontbijt
 • 09:30 uur naar het zwembad
 • 10:00 uur warming up.
 • 10:30 uur ochtendtraining
 • 12:30 uur lunch en tijd voor ontspanning
 • 14:00 uur middagtraining
 • 16:00 uur omkleden en terug naar accomodatie
 • 17:00 uur relaxtime
 • 18:00 uur driegangenmenu
 • 19:00 uur avondprogramma met droogtraining en avondspel
 • 21:30 uur afhankelijk van leeftijd gereed maken voor slapen gaan
Persoonlijke
aandacht

Onze trainingsprogramma’s worden met veel zorg samengesteld. Er is veel aandacht voor techniek waarbij tijdens de turnkampen alle zoveel mogelijk elementen worden behandeld. Bij SportstarZ werken we samen met toptrainers die op het (inter)nationale podium veel ervaring hebben opgedaan.

Om optimaal training te kunnen geven hebben we een ruime begeleidingsgroep, hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor individuele aandacht. Met een verhouding begeleider: sporter van maximaal 1:7 (TalentstarZ 1:6 of 1:5) ontvangen de sporters optimale coaching in alle aspecten van het turnen. De totale omvang van de groep kan variëren van 20 tot maximaal 45 deelnemers per week. SportstarZ traint volgens de meest recente trainingmethodiek van het turnen.

Wat moet ik meenemen?
Inpaklijst
 • Turnkleding
 • Sporttape
 • Handdoeken
 • Trainingspak
 • Sportschoenen
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandcrème
 • Sporttas
 • Toiletspullen
 • Slippers / sloffen
 • Warme (avond) kleding
 • Watervaste stift
 • Beddengoed aanwezig, deze hoef je dus niet mee te brengen
Indeling
Turnkamp

Wij proberen te allen tijde turners van gelijk niveau en leeftijdscategorie in een groep in te delen om het beste uit de training te kunnen halen. Jongens en meisjes slapen apart in hun eigen slaapzaal / slaapkamer. Op het aanmeldformulier is het mogelijk een voorkeur aan te geven voor de slaapkamer indeling. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden maar kunnen hierin helaas geen garanties geven.

Maaltijden
en dieten

Elke ochtend ontbijt buffet, lunch(pakketje) en avonds zorgt de kok voor een gezonde warme maaltijd.(Vegetarische) dieet wensen voor het diner kunnen worden doorgegeven op het aanmeldformulier. Vervangende ontbijt- en lunch dieet producten gaarne zelf meebrengen.

Geef uw kind gerust wat (kleingeld voor) lekkers mee, bij voorkeur verantwoorde (sport)snacks, maar graag met mate.

Locatie en tijden

Circa 2 weken voor aanvang van het kamp sturen wij per e-mail de voucher met een routebeschrijving en exacte aanvangstijden. Routebeschrijvingen staan ook op onze website. Ter indicatie: deelnemers worden op de eerste dag rond 9:00 uur verwacht, de afsluiting op de laatste dag is rond 17:00 uur. (zie exacte tijden de voucher).

Het is
vakantie

Bij het moderne turnen komen ook andere aspecten kijken. De deelnemers krijgen ook avondtraining met core stability oefeningen en door middel van leerzame en leuke spelletjes komt ook de mentale training aan bod.

Alle SportstarZ kampen zijn all-inclusive, voor eten, drinken en overnachten is gezorgd, deelnemers hoeven nergens naar om te kijken. Zoals gezegd prestaties komen met plezier. Naast het zwemmen gaan we dus ook allerlei leuke dingen buiten de turnhal doen, het is uiteindelijk wel vakantie! Wat we precies gaan doen hangt af van de locatie waarvoor je kiest.